Allt du behöver veta om Lacoste

Lacoste är ett ikoniskt varumärke som har funnits i flera årtionden. Grundaren René Lacoste revolutionerade tenniskläder när han skapade en kortärmad bomulls piké-tröja år 1926. Sedan dess har Lacoste blivit omtyckt av så många människor världen över. Men vad är det som gör detta märke så speciellt? Vi tittar på allt du behöver veta om Lacoste.


1. Historia

Lacostes ursprung handlar om tennis och krokodiler. René Lacoste var en tennislegend som ofta bar en piké-tröja under matcherna. Han ville ha en bekväm och praktisk tröja att spela i. Så han skapade sin egen tröja med korta ärmar och en krage för att underlätta spel i solen. Efter att ha vunnit flera Grand Slam-titlar blev René känd för sin signaturtröja. Han valde en krokodil som märkesymbol eftersom hans motståndare på banan, en amerikansk journalist, påpekade att René liknade en krokodil på grund av hans ihärdighet. 


2. Design

Lacoste är känt för sina klassiska och enkla designelement. Deras kläder har sin egen unika stil som det är svårt att förväxla med andra varumärken. Deras signatur piké-tröjor finns i alla färger och de har även skapat många andra tidlösa klädesplagg såsom kjolar, byxor, skor och tillbehör.


3. Ekologisk hållbarhet 

Lacoste har även gjort betydande framsteg när det gäller ekologisk hållbarhet. De strävar efter att minska koldioxidavtrycket i sin verksamhet och de arbetar med att ta fram mer miljövänliga produkter. De har även infört program för att minska avfallet i sina butiker och tillverkning.


4. Tillbehör

Lacoste erbjuder även ett brett utbud av tillbehör som armbandsur, väskor, solglasögon och parfymer. Dessa tillbehör följer samma enkla och klassiska stil som märket är känt för.


5. Erkända samarbeten

Lacoste har samarbetat med många andra varumärken och designers genom åren. Dessa samarbeten har resulterat i unika kollektioner som säljs i begränsad upplaga. Samarbeten inkluderar märken som Supreme och Levis, och designer såsom Jean-Paul Gaultier och Jeremyville. 


Lacostes historia är en imponerande en. Grundaren René Lacoste har lämnat ett avtryck i såväl modevärlden som tennishistorien. Med sin unika design och ikoniska symbol har Lacoste blivit en viktig aktör på marknaden. Deras fokus på ekologisk hållbarhet och samarbeten med kända designers fortsätter att hålla dem relevanta för nästa generation. Lacoste är ett varumärke som alltid kommer att vara populärt, tack vare sin tidlösa stil och innovativa inställning till design.